Кадър Нова Тв, архивДепутат от БСП отправи сериозни упреци към партията

...
Кадър Нова Тв, архивДепутат от БСП отправи сериозни упреци към партията
Коментари Харесай

Мирчев, БСП: ИТН нямат желание за изчегъртват Борисов и да отстранят Гешев

Кадър Нова Тв, архив

Депутат от Българска социалистическа партия насочи съществени упреци към партията на Слави Трифонов.

" Проблемът е в това, че Стефан Янев и Асен Василев не се пробваха с всички сили да намерят болшинство в Народното събрание, което да поддържа актуализацията на бюджета. Те показаха актуализацията и споделиха, че чакат поддръжка. Но това е като бомба с часовников механизъм, тъй като при липса на болшинство, това, което оферират, може и да не излезе най-после ". Това съобщи пред БНР депутатът от ПГ на " БСП за България " Стоян Мирчев.

Според него актуализацията на бюджета е била призната посредством на БСП. Той акцентира, че добавката от 120 лв. към пенсиите е краткотрайна антикризисна мярка, а преизчисляването на пенсиите е дълготрайна политика:

" Всички споделят, че би трябвало да се вдигнат пенсиите и то трайно, посредством политика. Единият от съставените елементи е да вдигнем коефициентът на 1,35. Да съгласиха се да го създадем от 1-ви октомври и в последния миг популистите в 46-ото Народно заседание направиха по този начин, че да не влезе от октомври, а от 25-и декември. Това е машинация, тъй като бюджетът, който актуализирахме, е до края на годината, т.е. още 5 дни. Тогава може да има ново държавно управление, което да каже, че през 2022-ра година коефициентът няма да е 1,35, а примерно 1,2. Тогава хората няма да са видели на процедура това преизчисление в пенсиите си ".

" Не е БСП причината за преждевременния завършек на този парламент, ние единствени се опитахме да създадем нещо, само че не срещнахме схващане. Президентът може да разпусне Народно събрание, когато пожелае. Ако се види, че има предпочитание най-малко отнемането от господин Гешев на Бюрото за отбрана на очевидци да мине на второ четене, може да ни даде още 1-2 дни. Тук казусът е, че аз не виждам предпочитание от Има Такъв Народ. Това, което заявиха, че идват да изчегъртват Борисов и отстраняването на Гешев, към този момент не го и разясняват.... Има Такъв Народ нямат предпочитание да се направи тази смяна ".

Мирчев дефинира като положителна поръчката на Движение за права и свободи да не поддържат Румен Радев за втори президентски мандат, написа Novini.bg.

Във връзка с възможен политически план на служебните министри Кирил Петков и Асен Василев, депутатът от БСП заяви, че е добре картите да са открити, тъй като всяко деяние има своето противопоставяне: " И двамата служебни министри са хора с десен профил и терзания нямам. Имам терзания, че от разнообразни партийни организации на БСП достигат информации за бракониерстване в наши структури ".

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР